Asbestgolfplaten dak verwijderen of vervangen?

De betrouwbare partner voor uw renovatie en bouwprojecten!

Wilt u een asbestdak laten verwijderen of vervangen? Een goed idee, want zoals u weet is asbest een gevaarlijke stof. Laat daarom het verwijderen of vervangen van uw asbestdak aan experts over. Van der Grift Bouw en Montage heeft de kennis en ervaring in huis om uw asbestdak veilig en effectief te verwijderen en te vervangen door een duurzaam alternatief. En, goed om te weten: Wij vervangen uw dak vaak al binnen 1 dag!

U vraagt zich vast af hoeveel kosten het verwijderen of vervangen van uw dak met zich meebrengt. Dat begrijpen we. Daarom geven we u graag een vrijblijvende kostenindicatie. Vul via de button hieronder het formulier in, dan geven we u een zo nauwkeurig mogelijke indicatie van de kosten.

Asbest verwijderen

Veelgestelde vragen

Categorie: Dak

Ja bij Van De Grift verwijderen we ook uw asbest golfplaten. De kosten per m2 zijn afhankelijk van de oppervlakte van u staldak of dak van uw pand. Ontvang een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

Categorie: Dak

Is uw woning of bedrijfspand voor 1994 gebouwd? Dan kan er asbest in het dak zitten. Asbest zit zich vaak in oudere bouwwerken en dan met name in daken. Vanaf 1994 is asbest verboden, maar daarvoor werd het vaak verwerkt in golfplaten, platte dakleien en soms in bitumen dakbedekking.

Wat is precies het gevaar van asbest? Een dak beschadigt of verweert vaak in de loop der jaren. Bevat een dak asbest, dan komen er bij beschadigingen en verweringen asbestvezels vrij. De vezels zijn niet zichtbaar het blote oog. Hoe ouder het dak, hoe groter de kans is dat asbestvezels vrijkomen. Asbest dakplaten laten verwijderen draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- of woonomgeving.
Nog een reden om asbest te verwijderen: wanneer een asbestdak ernstig beschadigd is, kan de gemeente een boete geven of met een dwangsom afdwingen om uw asbestdak te laten verwijderen.

Categorie: Dak

Het grootste voordeel van het verwijderen of vervangen van een asbestdak ligt voor de hand: asbest is simpelweg een ernstig gevaar voor de gezondheid. Een nieuw dak is gegarandeerd asbestvrij. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

Vervanging van een asbestdak is een ideaal moment om naar verbeterpunten te kijken zoals

 • Verbetering van de lichtinval
  Isolatie
 • Energiebesparing
 • Zonnepanelen
 • Verduurzaming
  Wat uw ideeën ook zijn, we bespreken graag alle mogelijkheden met u. Door onze ruime ervaring met het vervangen van daken kunnen wij u op maat adviseren over alle facetten van het vervangen van uw dak.

Deze klanten gingen u voor:

Woonhuis Luijpen Maasbommel
Loods Herder Stoutenburg

Asbestdak verantwoord laten verwijderen

Wilt u een asbestdak dak laten renoveren? Of het asbestdak van een schuur, loods of ander bedrijfsgebouw laten verwijderen? We helpen u er graag mee. Agrarische of andere bedrijven, particulieren: iedereen is welkom bij Van der Grift Bouw en Montage.

Omdat asbest een gevaarlijke stof is, moet het verwijderen ervan op een verantwoorde en secure manier gebeuren. Voor het verwijderen van uw asbestdak werken wij samen met gespecialiseerde partners, die met modern en hoogwaardig materieel asbest verwijderen. Zo bent u zeker van een professionele en veilige aanpak. Na het verwijderen van uw asbest kunt u veilig blijven werken in uw pand. Ook uw asbest dak laten verwijderen?

Asbest dak verantwoord laten verwijderen
Wij zijn er voor alles wat betreft bouw en montage klussen voor uw bedrijfspand, loods, of stal.
Ontzorging in asbest verwijdering

Wij ontzorgen u van offerte tot oplevering

Hoe gaat het verwijderen van een asbestdak precies in zijn werk? De eerste stap is dat één van onze medewerkers bij u op locatie komt kijken. De medewerker geeft u op basis van de bevindingen advies en een vrijblijvende offerte. Gaat u akkoord met de offerte, dan verzorgen wij het hele traject voor u, van de asbestinventarisatie tot de oplevering. Kiest u voor vervangen van uw asbestdak, dan installeren wij na het verwijderen van uw oude dak een veilig en duurzaam nieuw dak, inclusief de afwerking van goten en overstekken.

Laat uw asbestdak vervangen door een mooi en veilig nieuw dak

Wilt u uw asbestdak niet alleen laten verwijderen maar ook vervangen? Ook daarvoor bent u bij Van der Grift Bouw en Montage aan het juiste adres. Wij verzorgen graag een fraai en duurzaam nieuw dak voor u. Ook voor het vervangen van een asbestdak geldt dat zowel bedrijven als particulieren bij ons welkom zijn.

Samen met u overleggen we welke soort dak de beste keuze is in uw situatie. Dat kan bijvoorbeeld een dak van geïsoleerde sandwichpanelen zijn, maar ook een dak van voordeliger golfplaten is een prima keuze. Welke keuze u ook maakt, we kijken scherp naar de kosten. We streven altijd naar de beste oplossing voor elk budget.

Asbest dak laten vervangen
Subsidie asbest dak vervangen

Subsidie voor asbestdak verwijderen of vervangen

Is het mogelijk om voor het verwijderen of vervangen van een asbestdak subsidie aan te vragen? Dat ligt aan de locatie van het betreffende gebouw. Er is namelijk geen landelijke subsidieregeling meer, maar op gemeentelijk en provinciaal niveau zijn er vaak nog wel subsidieregelingen. Wilt u weten of subsidie in uw geval mogelijk is, dan kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente. Ook voor de asbest regelgeving en handhaving daarvan is de gemeente het eerste aanspreekpunt.

Daarom kiezen voor van de Grift

Of u nu kiest voor een asbestdak renoveren, verwijderen of vervangen: bij ons kunt u altijd rekenen op de volgende voordelen:

 • Wij ontzorgen u van begin tot eind: van het eerste onderzoek tot oplevering en nazorg.
 • Veiligheid en zorgvuldigheid staat bij ons centraal tijdens alle fases van het asbest verwijdertraject.
 • Wij communiceren helder, u weet altijd waar u aan toe bent en heeft altijd een vast aanspreekpunt.
 • Wij hanteren scherpe prijzen. Van der Grift Bouw en Montage bewijst u graag dat u voor kwaliteit geen hoge prijs hoeft te betalen.
Teamfoto van de Grift


Voordelen van een asbestdak vervangen

Het grootste voordeel van het verwijderen of vervangen van een asbestdak ligt voor de hand: asbest is simpelweg een ernstig gevaar voor de gezondheid. Een nieuw dak is gegarandeerd asbestvrij. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:
Vervanging van een asbestdak is een ideaal moment om naar verbeterpunten te kijken zoals

 • Verbetering van de lichtinval
 • Isolatie
 • Energiebesparing
 • Zonnepanelen
 • Verduurzaming
  Wat uw ideeën ook zijn, we bespreken graag alle mogelijkheden met u. Door onze ruime ervaring met het vervangen van daken kunnen wij u op maat adviseren over alle facetten van het vervangen van uw dak.
Asbest dak verwijderen

Snel en veilig uw asbestdak verwijderen of vervangen?

Wil u een asbestdak laten verwijderen of vervangen? We zetten graag onze ervaren experts voor u in! Samen met u bekijken we hoe we uw asbestdak zo snel en veilig mogelijk kunnen verwijderen. Ook vervangen we graag uw asbestdak voor een duurzaam en veilig nieuw dak, zonder giftige stoffen. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Bel naar 033 200 60 20, stuur een e-mail naar info@bouwenmontage.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag hier vrijblijvend uw kostenindicatie aan

1Stap 1
2Stap 2
3Stap 3

Adres

Renswoudsestraatweg 31
6741 ME
Lunteren

Kantoor

Dashorstweg 4
3927 CN
Renswoude

Contact

Telefoon: 033 200 60 20
Mail: info@bouwenmontage.nl